Eerste Kruisdiep Westzijde 30

7831 CA Nieuw-Weerdinge

0591-521300

Bij spoed toets 1

Praktische Informatie

Praktische Informatie

Tegenwoordig werken wij met “de WebApp”. Dit is een online module om u inzicht te geven in uw patiëntgegevens. U kunt tevens afspraken maken. Lees “hier” meer over het gebruik hiervan

We maken alvorens we u inschrijven altijd een kennismakingsafspraak bij de praktijkhouder. U kunt na akkoord van de huisarts een inschrijfformulier op de website in vullen.

U dient zelf na akkoord van inschrijving uw oude praktijk in te lichten over uw overstap. Alleen met uw toestemming kunnen/mogen zij uw medische dossier verzenden. Wees ervan bewust dat zonder dossier we uw minder goed kunnen helpen en geen medicatie kunnen verstrekken.

Herhaalrecepten kunt u bestellen via “de WebApp” op de home-pagina. Hiervoor dient u zich eenmalig te registeren bij de doktersassistente. Tevens kunt u dit via de apotheek gemakkelijk regelen via de herhaalmodule. Dit kunt u zelf aanvragen bij de apotheek, of wij kunnen dat doorgeven aan uw apotheek. Uw medicatie wordt dan geleverd als het bijna op is, daar krijgt u dan een seintje voor dat het klaar ligt.

De huisarts en zijn medewerkers zijn gehouden aan geheimhouding van al uw persoonlijke gegevens. Ons team zal alles ervoor doen om de privacy van uw gegevens te bewaren.

Aansluiting op het LSP en inzage van uw Medisch Dossier

Het is voor de hulpverlening in de avonden of weekenden soms wenselijk, dat uw gegevens ingezien kunnen worden door de dienstdoende arts. De praktijk is daarom aangesloten op het LSP, het Landelijk Schakelpunt.

U moet zelf toestemming geven aan de huisartsenpraktijk om uw gegevens aan te melden bij het LSP. U doet dit met een toestemmingsformulier dat u in de praktijk kunt verkrijgen. Of via de website Toestemming voor uitwisseling medische gegevens | Volgjezorg middels uw DigiD.

Gegevens voor Wetenschappelijk Onderzoek Nivel

Onze huisartsenpraktijk doet mee aan het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Het Nivel kent een zeer strikt privacybeleid en ontvangt van ons geen informatie waarmee patiënten direct geïdentificeerd kunnen worden. Patiënten kunnen bij onze zorgverlener(s) meer informatie opvragen en daar ook hun eventuele bezwaar laten registreren. Meer informatie kunt u vinden op de website van Nivel Zorgregistraties eerste lijn: Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn – Cijfers over ziekten en zorg | Nivel en voor de privacybescherming: Privacyverklaring Nivel | Nivel

Ook worden de gegevens van de behandeling van diabetes en COPD patiënten bestudeerd door de Huisartsen Zorggroep in Drenthe HZD. Hiermee kan gekeken of de kwaliteit van zorg op een goed niveau is (en dat is inderdaad het geval!).

Als u ondanks de garanties van de anonieme verwerking bezwaar heeft tegen deze onderzoeken, kunt u dat aan de huisarts laten weten. De volledige tekst met de verplichtingen van de medewerkers en de rechten van de patiënt vindt u in het document met de Privacy Verklaring

Wanneer u met de praktijk belt wordt u teruggebeld via een terugbelsysteem op een aangegeven tijd. Een terugbelverzoek met de assistente geeft de mogelijkheid om: afspraken voor het spreekuur te maken en de huisbezoeken. Tevens kunt u veel overleggen met de assistente. Zij is opgeleid om veel praktische vragen te kunnen beantwoorden, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

  • Herhaalrecepten
  • Het meten van de bloeddruk
  • Verbinden van wonden
  • Oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Zwangerschapstest
  • Urine onderzoek
  • Suiker controle
  • Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
  • Verstrekken van informatiefolders
In de praktijk zijn Carla en Anke werkzaam als praktijkverpleegkundige. Ze hebben een veelzijdig werkterrein.Ze begeleiden mensen met chronische aandoeningen zoals Diabetes mellitus en de luchtwegziekten Astma en COPD. Verder adviseren ze mensen die willen stoppen met roken en geven leefstijl-adviezen aan mensen met risico’s op hart- en vaatziekten.Er worden huisbezoeken gedaan bij hoogbejaarden, en bij mensen waar zorg nodig is.
Translate »

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Skip to content